Termeni si conditii de utilizare a saitului www.greekdelights.ro
1. PREVEDERI GENERALE
1.1 Website-ul
Site-ul www.greekdelights.ro („Website-ul”) este proprietatea Euro Food Network SRL cu sediul social in str. Vasile Alecsandri, nr. 11, et. 1, Mun. Giurgiu, jud Giurgiu, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J52/484/2020, Cod Unic de Inregistrare 42727650, denumita pe parcursul acestor Termene si Conditii, “EFN”.
1.2 Comercializarea Produselor prin intermediul Website-ului
EFN este specializat in vanzarea, printre altele, a produselor alimentare, cosmetice si produselor de parfumerie. EFN vinde Produse prin intermediul Website-ului.
Produsele promovate si oferite spre vanzare pe Website vor fi denumite pe parcursul acestor Termene si Conditii „Produsele”.
1.3 Utilizatorul Website-ului
Utilizatorul Website-ului este:
- persoana fizica, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina;
- orice reprezentant al unei persoane juridice inmatriculate si functionand in conformitate cu legile din Romania, actionand in numele si pe seama persoanei juridice;
- orice persoana fizica autorizata (PFA),
care acceseaza, comanda sau achizitioneaza Produse prin intermediul Website-ului, denumit pe parcursul acestor Termene si Conditii, “Client”.
1.4 Aria de aplicare a Termenelor si Conditiilor
- Termenele si Conditiile definesc conditiile de utilizare a Website-ului, in calitatea acestuia de platforma de cumparaturi, precum si conditiile contractuale ce guverneaza relatia dintre EFN si Clientii sai care achizitioneaza Produse prin intermediul platformei www.greekdelights.ro.
- Prin acceptarea prezentelor Termene si Conditiilor, Clientul este de acord ca: (i) in cazul in care Clientul este o persoana fizica, actioneaza in nume propriu si nu reprezinta nicio alta persoana, iar daca este reprezentantul unei persoane juridice, actioneaza in limitele imputernicirii ce i-a fost acordate; (ii) Clientul va furniza informatii corecte si complete in vederea utilizarii Website-ului; (iii) Clientul nu va utiliza Website-ul pentru a reproduce, duplica, copia, vinde, revinde, distribui, publica sau exploata, in niciun scop comercial, software-ul, continutul, ofertele, produsele sau serviciile furnizate de catre EFN sau obtinute prin intermediul Website-ului fara sa obtina consimtamantul expres, prealabil si scris al EFN. Aceasta restrictie include orice incercare de a incorpora orice informatie de pe Website in orice alt catalog, produs sau serviciu; (iv) Clientul nu va utiliza Website-ul in niciun mod care ar putea sa afecteze in mod negativ disponibilitatea resurselor sale sau utilizarea sa de catre alti Clienti sau in orice mod care ar putea defecta, dezactiva, supraincarca sau deteriora serverele sau retelele EFN sau ale unor terte persoane; si ca (vii) Clientul nu va utiliza Website-ul in orice scop care este ilegal sau interzis prin aceste Termene si Conditii sau prin alte politici relevante.
1.5 Acceptarea Termenelor si Conditiilor
- Prin accesarea si utilizarea Website-ului, Clientul ia cunostinta de si accepta prezentele Termenele si Conditii, precum si celelalte politici relevante pentru Website. Pentru folosirea in bune conditii a Website-ului, Clientul are obligatia de a citi cu atentie si de a respecta Termenele si Conditiile, precum si orice alte politici relevante ale Website-ului, asa cum acestea sunt afisate pe Website sau asa cum vor fi notificate Clientului.
1.6 Modificarea Termenelor si Conditiilor
- EFN isi rezerva dreptul de a modifica unilateral in orice moment Termenele si Conditiile, precum si orice alte politici relevante. Continuarea folosirii Website-ului in orice fel, inclusiv prin comandarea si achizitionarea de Produse, ulterior modificarii Termenelor si Conditiilor reprezinta acceptul Clientului cu privire la modificarile efectuate. Termenele si Conditiile modificate vor fi aplicate oricarei comenzi/tranzactii incepand cu ziua modificarii acestora.
1.7 Accesibilitatea Website-ului
- Website-ul este accesibil clientilor 24 de ore din 24, 7 zile din 7 in afara cazurilor in care se efectueaza operatiuni de mentenanta. EFN isi rezerva dreptul de a intrerupe unilateral accesul la Website (integral sau partial), in orice moment, cu notificarea imediata a utilizatorilor, prin mesaj afisat pe Website la momentul accesarii.
- EFN nu poate fi tinut raspunzator fata de Client si/sau fata de terte persoane pentru lipsa de functionalitate sau pentru functionarea neconforma a Website-ului.
2. UTILIZAREA WEBSITE-ULUI
2.1 Crearea unui Cont de catre Client
- Pentru efectuarea de cumparaturi prin intermediul Website-ului, Clientul poate, in prealabil, sa isi creeze pe Website un cont („Contul”), dupa cum urmeaza:
a) fie inainte de a incepe efectuarea de cumparaturi pe Website
b) fie inainte de a finaliza comanda unui Produs disponibil pe Website
In acest caz, dupa ce Clientul va adauga in cosul de cumparaturi un Produs si va accesa (in respectivul cos) butonul „PASUL URMATOR”, Clientului i se va solicita adresa de e-mail in baza careia Clientului i se va crea automat un Cont de catre sistemul Website-ului. Parola aferenta acestui Cont va fi una aleasa in mod aleatoriu de catre Website.
EFN ii va confirma Clientului crearea Contului prin transmiterea catre Client (la adresa de e-mail indicata de Client in vederea crearii respectivului Cont) a unui e-mail in acest sens. In cazul in care Clientul nu insereaza adresa de e-mail, Contul nu va putea fi creat si, prin urmare, comanda nu va putea fi finalizata. In cazul in care Clientul insereaza adresa de e-mail, dar apoi Clientul nu finalizeaza comanda, adresa de e-mail si celelalte date furnizate de Client nu vor fi stocate de EFN, iar contul creat va fi sters automat.
Exista si posibilitatea de a efectua o comanda fara a crea un Cont, bifand casuta corespunzatoare (doresc comanda fara cont).
- Clientul este responsabil pentru mentinerea confidentialitatii datelor Contului sau, in special a parolei si a datelor bancare asociate acestuia.
- Aceste informatii sunt necesare pentru gestionarea comenzilor si a relatiilor comerciale dintre EFN pe de o parte, si Client, pe de alta parte.
- In cazul pierderii sau uitarii parolei, aceasta poate fi regenerata accesand casuta „Contul meu” si introducand adresa de e-mail, urmand ca o parola sa fie transmisa prin e-mail. Parola este strict confidentiala.
- Clientul este in intregime responsabil pentru mentinerea securitatii si confidentialitatii Contului si parolei si este responsabil pentru toate activitatile si conduita sa sau a oricarei alte persoane care actioneaza Produse prin intermediul Contului. Clientul este de acord sa notifice EFN imediat cu privire la orice suspiciune de utilizare neautorizata a Contului sau cu privire la orice suspiciune cu privire la o posibila bresa de securitate. EFN sau reprezentantii nu vor fi responsabili pentru nicio pierdere sau prejudiciu, de orice fel, care ar putea surveni ca urmare a utilizarii, de catre o alta persoana, a Contului, cu sau fara permisiunea Clientului. Clientul este raspunzator pentru orice pierderi cauzate EFN sau oricarei terte parti ca urmare a utilizarii Contului de catre o alta persoana.
- Parola nu va fi folosita pentru efectuarea de plati online. Parola va fi folosita doar in scopul inregistrarii Clientului si crearii unui Cont in vederea efectuarii comenzilor online prin intermediul Website-ului.Clientii sunt obligati sa furnizeze date adevarate, exacte si complete asa cum este indicat si in formularul de inregistrare si sa reinnoiasca, ori de cate ori este necesar, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete in orice moment.In cazul furnizarii de catre Client a unor informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, EFN isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta Contul si de a refuza toate incercarile curente sau viitoare de folosire a serviciilor Website-ului, fara nicio despagubire fata de Client.
- Aceste conditii sunt necesar a fi indeplinite si in cazul inregistrarii participarii Clientilor la concursurile/promotiile organizate si prezentate in cadrul Website-ului de catre EFN, concursuri/promotii ce vor fi guvernate de regulamente distincte.
- In cazul nerespectarii de catre Client a Termenelor si Conditiilor sau a oricaror altor politici relevante, EFN isi rezerva dreptul de a dezactiva contul Clientului, fara nicio despagubire si fara acordarea unui preaviz sau a vreunei alte formalitati, dupa instiintarea Clientului printr-un e-mail.
- In caz de frauda sau incalcarea oricaror legi aplicabile din partea Clientului, dezactivarea contului se va face fara preaviz, fara instiintare, fara alte formalitati si fara despagubiri, EFN procedand exclusiv la informarea Clientului printr-un e-mail.
- Clientul care doreste stergerea Contului sau are posibilitatea sa efectueze aceasta actiune accesand butonul „Sterge cont” din sectiunea „Informatiile contului meu” din cadrul Contului sau. Contul nu poate fi dezactivat intre momentul plasarii unei comenzi si livrarea acelei comenzi.
2.2 Caracteristicile produselor oferite spre comercializare
- Pe Website se regasesc Produse vandute de catre EFN.
- Produsele oferite spre vanzare sunt insotite de o descriere a acestora, permitand Clientului sa ia cunostinta de informatiile esentiale cu privire la caracteristicile Produselor inainte de a finaliza o comanda.
- Imaginile folosite pentru descrierea Produselor pe Website nu reprezinta o obligatie contractuala din partea EFN, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
- Informatiile despre Produs afisate pe Website au doar scop informativ si nu sunt destinate sa inlocuiasca sfatul unor specialisti din diverse domenii (de exemplu, nutritie sau dermatologie).
2.3 Disponibilitatea Produselor si valabilitatea ofertelor
- Ofertele de Produse si preturile afisate pe Website sunt valabile atata timp cat sunt vizibile pe Website si in limita stocului disponibil, exceptand situatia in care exista erori de functionare a Website-ului.
- Produsele si ofertele valabile vor fi semnalizate pe Website prin prezenta butonului „Adaugare in cos”, in dreptul acestora. Simplul fapt de a adauga in cos Produse nu reprezinta validarea automata a comenzii, existand posibilitatea ca intre momentul adaugarii Produsului in cos, si momentul validarii Comenzii de catre Client, Produsul/Produsele sa devina indisponibile, EFN nefiind raspunzator pentru aceasta.
- In cazul in care ulterior adaugarii in cos a unui Produs, acesta devine indisponibil, Clientul va fi informat in mod corespunzator.
- EFN poate sa ofere Clientului optiuni de Produse similare Produsului devenit indisponibil. Clientul poate sa aleaga sa adauge in cosul de cumparaturi unul dintre Produsele similare prezentate de catre EFN sau poate sa refuze Produsele prezentate de catre EFN.
2.4 Preturile Produselor
- Preturile Produselor prezentate pe Website sunt exprimate in RON si au toate taxele incluse, cu exceptia costurilor de transport. Costurile de transport vor fi aduse la cunostinta Clientului inainte de momentul finalizarii comenzii.
- Preturile aplicabile sunt cele afisate pe Website in momentul validarii comenzii de catre Client. Preturile includ T.V.A., iar toate modificarile legale survenite cu privire la cuantumul acestei taxe se vor reflecta in pretul Produselor prezente pe Website in momentul intrarii in vigoare a actului normativ respectiv. Orice alte taxe suplimentare cu privire la anumite categorii de Produse vandute pe Website la un moment dat vor fi incluse in pretul acestora.
2.5 Plasarea Comenzii si incheierea contractului de vanzare
- In vederea efectuarii si inregistrarii unei comenzi, Clientul trebuie sa urmeze instructiunile afisate pe Website in acest sens.
- Websiteul confirma inregistrarea comenzii printr-un e-mail automat trimis catre Client, prin intermediul caruia i se vor comunica urmatoarele informatii:
- lista cu articolele comandate, preturile Produselor, tipul de livrare, adresa pentru livrare;
- cost de transport.
- In acest caz, contractul de vanzare se va considera a fi incheiat la data primirii, de catre Client, a confirmarii inregistrarii comenzii.
- EFN poate solicita informatii suplimentare despre comanda, inclusiv, dar fara limitare, cu privire la adresa si ora la care sa fie livrata comanda, in cazul in care informatiile furnizate initial de catre Client nu sunt suficiente pentru onorarea comenzii. In acest caz, comanda va fi validata si contractul de vanzare va fi considerat incheiat doar la data primirii noilor informatii solicitate. In cazul nefurnizarii de catre Client a informatiilor suplimentare solicitate, contractul de vanzare nu va fi considerat ca fiind valabil incheiat, EFN neavand obligatia de a onora comanda respectiva.
- Validarea comenzii nu garanteaza si livrarea tuturor Produselor din comanda plasata. In cazul in care anumite Produse din comanda devin indisponibile intre momentul inregistrarii comenzii si momentul transmiterii e-mailului de confirmare care reprezinta acceptarea comenzii, EFN va notifica Clientul in acest sens, solicitand validarea comenzii fara Produsele devenite indisponibile, prin transmiterea unui e-mail de confirmare a listei de Produse. In cazul nefurnizarii de catre Client a confirmarii listei de Produse fara Produsele devenite indisponibile, contractul de vanzare cu privire la Produsele ramase in comanda si disponibile nu va fi considerat ca fiind valabil incheiat, EFN neavand obligatia de a onora comanda respectiva.
- Nu exista o limita inferioara sau superioara de valoare a comenzilor ce pot fi plasate prin intermediul Website-ului. Cu toate acestea, in cazul in care Clientul alege sa plateasca in numerar valoarea totala a comenzii, respectiva valoare a comenzii nu va putea depasi plafoanele prevazute in Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de platasau in orice alt act normativ aplicabil care reglementeaza astfel de plafoane.
- Costul de livrare va fi afisat la momentul efectuarii comenzii iar in cazul unei valori minime a comenzii de 250 de lei, costul de livrare va fi zero lei;
2.6 Plata Produselor
- Plata comenzilor realizate se poate efectua in urmatoarele modalitati:
- Plata la livrare – in numerar
- Plata online prin card bancar
- Plata prin ordin de plata
- Toate sumele platite de un Client online cu cardul sau prin ordin de plata pentru achizitia de Produse prin intermediul Website-ului vor fi virate de furnizorul de servicii de procesare de plati in contul EFN.
- Toate tranzactiile bancare de pe Website vor fi efectuate intr-o maniera securizata, procesatorul de plati fiind garantul acestei securitati din punctul de vedere al efectuarii platilor online si se obliga sa protejeze toate datele si informatiile personale ce au legatura cu modalitatile de plata online.
- In cazul platilor online cu cardul pentru achizitia de Produse prin intermediul Website-ului:
- procesarea este efectuata de procesatorul de plati, EFN neavand nicio responsabilitate in acest sens;
- suma de plata pentru comanda va fi retrasa de pe card in momentul validarii platii de catre procesatorul de plati;
- termenul de livrare a Produsului comandat va incepe sa curga de la momentul confirmarii platii efectuate online cu cardul.
- Termenul in care banca emitenta a cardului deblocheaza/crediteaza suma in Contul Clientului nu poate fi estimat/controlat de catre EFN si poate diferi de la o banca la alta si de la o comanda la alta.
- In cazul in care Clientul alege varianta platii la livrare (ramburs), plata se va face in momentul in care Produsele ajung la adresa de livrare.
- In cazul in care Clientul plateste cu cardul, procesarea este facuta de operatorul de plati.
- In cazul in care Clientul plateste cu Ordin de plata, plata se finalizeaza in momentul in care suma crediteaza integral contul EFN.
- Clientul garanteaza EFN ca utilizarea mijlocului de plata ales nu incalca nicio lege aplicabila. EFN, isi rezerva dreptul de a suspenda/anula orice comanda/livrare asupra careia exista suspiciuni cu privire la vreo actiune ilegala sau frauduloasa privind modalitatea de plata.
- EFN isi rezerva dreptul de a suspenda/anula toate comenzile/livrarile in cazul refuzului efectuarii platii de catre institutiile financiar-bancare (in cazul in care Clientul a ales sa efectueze plata Produselor online sau prin ordin de plata), fara nicio despagubire sau notificare fata de Client.
- Toate informatiile introduse in vederea efectuarii unei plati online (numarul cadrului, parola, data validitatii cardului) nu vor fi stocate pe serverele EFN, ci vor fi procesate exclusiv de catre unitatile bancare emitente ale cardurilor.
- Bonul fiscal va fi eliberat pentru fiecare comanda in parte si va insoti Produsele livrate. Factura fiscala aferenta unei comenzi online va fi emisa in format electronic si va fi primita prin e-mail.
- In cazul in care un Produs comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre EFN din motive independente de vointa acestuia, EFN va informa Clientul in acest sens si va returna in contul Clientului contravaloarea produsului, in termen de maxim 14 zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt.
2.7 Livrarea Produsului
- Livrarea se va efectua la adresa indicate de Client in termenul afisat pe Website sau comunicat de consultantul de vanzari.
- Clientul se obliga sa fie prezent la receptionarea comenzii la adresa indicata in comanda. In cazul in care Clientul nu este disponibil sa receptioneze personal comanda, acesta va desemna o alta persoana in locul sau.
- Clientul are obligatia de a verifica corectitudinea informatiilor furnizate cu privire la adresa de livrare anterior validarii comenzii (strada, numarul strazii, blocul/cladirea, numarul, etajul, codul interfonului, codul postal). In cazul aparitiei unor erori la introducerea acestor informatii, EFN nu va fi facut responsabil pentru imposibilitatea livrarii comenzii, livrarea cu intarziere a comenzii sau pentru orice alte consecinte.
- Livrarea comenzilor la adresa de livrare indicata de catre Client este asigurata de catre EFN, prin partenerii contractuali - prestatori de servicii de curierat - denumiti „Curieri”.
- La solicitarea EFN, sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca este necesar, prin unul sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de comanda atribuit de catre sistemul de vanzare.
- In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii comenzii in mod personal, comanda va fi livrata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier a numarului comenzii.
- Nicio cerere de livrare a unei comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus. In cazul livrarii la o locatie aleasa de catre Client, in situatia in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta comanda.
- Clientul sau persoana desemnata de acesta se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat. In caz contrar, Clientul va suporta costul de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului. Livrarea se considera a fi indeplinita de catre EFN la momentul predarii Produselor comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul validarii comenzii.
- Clientul sau persoana desemnata se obliga sa verifice livrarea, starea Produselor si sa semneze documentul de livrare prezentat de catre Curier la livrarea Produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre Produsele livrate (cum ar fi denumire Produs, cantitate, pret).
- EFN se angajeaza sa raspunda tuturor cererilor si reclamatiilor in maximum 5 zile lucratoare de la primirea acestora.
- In ipoteza in care data si ora de livrare selectate de catre Client nu vor putea fi respectate, Clientul va fi imediat informat prin toate mijloacele puse la dispozitie de catre Client, respectiv prin intermediul postei electronice sau SMS.
- In caz de intarziere a livrarii Produselor comandate, EFN recomanda Clientului sa anunte aceasta intarziere contactand Serviciul Relatii cu Clientii pentru a putea gasi solutia optima in vederea livrarii Produselor.
- Pentru intarzieri la livrare mai mari de trei (3) zile lucratoare, exceptand cazurile de forta majora, astfel cum sunt definite in Termene si Conditii sau imposibilitatea functionarii Website-ului care nu a permis vizualizarea comenzii, Clientul este indreptatit sa ceara anularea comenzii printr-un e-mail transmis la adresa office@eurofoodnetwork.ro.
2.8 Dreptul de retragere
- La receptionarea marfii, Clientul trebuie sa se asigure ca Produsele livrate corespund din punct de vedere calitativ si cantitativ asteptarilor sale. In caz contrar, Clientul poate sa atentioneze EFN apeland numarul de telefon din sectiunea "Contact" sau prin email la adresa office@eurofoodnetwork.ro in cel mai scurt timp pentru a remedia situatia creata.
- Retragerea din contractul incheiat la distanta:
a) Clientul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de returnare a Produsului. Aceasta optiune nu este valabila pentru Clientii care nu sunt considerati consumatori de legislatia in vigoare (care sunt persoane juridice sau PFA).
b) Termenul de 14 zile calendaristice indicat la litera a) de mai sus incepe sa curga de la:
- data in care Clientul intra in posesia fizica a comenzii – in cazul in care toate Produsele ce au facut obiectul comenzii au fost livrate in acelasi transport;
- data in care Clientul intra in posesia fizica a ultimului Produs – in cazul in care Clientul comanda printr-o singura comanda Produse multiple care vor fi livrate separat;
c) In cazul in care Clientul decide sa se retraga din Contract, acesta:
- va putea completa online formularul de retur din sectiunea „Retururile mele” din rubrica ”Contul meu” de pe Website; sau
- va putea sa apeleze numarul de telefon din sectiunea "Contact".
d) In cazul in care Clientul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, se aplica urmatoarele reguli:
- daca pretul Produsului a fost achitat de catre Client, acestuia i se va rambursa respectivul pret in 14 zile de la data la care Clientul informeaza EFN asupra deciziei sale de retragere din Contract, cu conditia ca returul sa fie permis de lege si Produsele sa fi ajuns in posesia EFN.
- rambursarea sumei se va efectua folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Client pentru achitarea pretului Produsului respectiv, cu exceptia cazului in care Clientul este de acord cu o alta modalitate de plata.
- Clientul nu va plati niciun fel de comisioane in urma rambursarii.
e) Suma platita va fi rambusata dupa cum urmeaza:
- pentru Comenzile achitate online prin card si card de credit in rate: prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
- pentru Comenzile achitate cu ordin de plata, plata la livrare, card EFN: prin aceeasi modalitate de plata sau, cu acordul prealabil si expres al Clientului, prin virament bancar, in contul indicat de catre Client.
f) EFN isi rezerva dreptul de a amana rambursarea sumei platite pana la primirea Produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Produsele.
g) In cazul in care Clientul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, singurele costuri suportate de Client sunt cheltuielile directe de returnare a Produsului.
h) Rambursarea pretului Produsului se va face la pretul inscris pe documentul de vanzare (bonul fiscal sau factura fiscala, dupa caz) aferent Produsului returnat, indiferent de fluctuatiile de valoare ale acestuia.
i) Potrivit prevederilor legale in vigoare, nu pot face obiectul dreptului de retragere:
- furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora rapid;
- furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consummator (cosmetice, parfumuri, alimente);
- furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
j) Produsele marcate in formularul de retur trebuie predate integral curierului, exact cum au fost bifate pe Website la solicitarea returului. Daca in coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din formularul completat, dupa verificarea pachetului de catre curier, preluarea va fi refuzata.
k) Unele categorii de produse vandute de EFN au o politica de retur specifica, in conformitate cu cele mentionate mai jos.
- Pentru urmatoarele categorii de produse returul se accepta doar daca produsele sunt neutilizate (nu au fost desigilate): produse de ingrijire personala, cosmetice, parfumuri, produse alimentare.
- Nu se accepta returul produselor de ingrijire personala daca au fost utilizate, desigilate sau testate, din motive de protectie a sanatatii clientilor sau din motive de igiena.
2.9 Produse livrate gresit
- Daca Clientului i s-a livrat alt Produs decat cel comandat sau daca Clientului i s-a livrat un Produs pe care Clientul nu l-a comandat, Clientul este rugat sa semnaleze cat mai curand acest lucru pentru a returna Produsul si a fi inlocuit cu cel corect, daca este cazul. Toate costurile de retur si transport al Produsului, precum si costurile aferente livrarii Produsului comandat (daca este cazul) vor fi suportate de catre EFN.
3. RELATIA CU CLIENTII
- Pentru orice informatii referitoare la Website sau la comenzi, Clientii pot apela numarul de telefon disponibil in sectiunea "Contact".
- Apelurile care fac referire la o comanda existenta (informatii legate de livrarea unei comenzi, confirmarea unei plati, schimbarea intervalului de livrare etc.) vor fi gestionate dupa urmatorul program: Luni-Vineri 9.00 -17.
- prin e-mail la office@eurofoodnetwork.ro
- prin posta/curier la adresa : Sos.Nicolae Titulescu nr 1, bloc A7, scara C, etaj 6, apt. 78, Sector 1, Bucuresti
4. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
- EFN colecteaza, prin intermediul Website-ului date cu caracter personal ale Clientului. Clientul trebuie sa consulte Politica de Confidentialitate aplicabila Website-ului.
- Website-ul utilizeaza cookies. Clientul trebuie sa consulte Politica privind Cookies aplicabila Website-ului.
5. PROPRIETATE INTELECTUALA
- Continutul Website-ului este protejat de legile privind drepturile de proprietate intelectuala aplicabile, inclusiv dar fara a se limita la Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe. Toate textele, formatarile (inclusiv, fara a se limita selectarea, coordonarea si aranjarea materialelor pe Website) si imaginile, graficele, animatiile, instrumentele, aplicatiile, muzica, sunetele, articolele, copiile, materialele, fotografiile, marcile, denumirile comerciale si logo-urile, precum si alte materiale si informatii de pe acest Website sunt protejate de drepturi de proprietate intelectuala ale EFN, subsidiarilor si afiliatilor, si ale licentiatorilor acestora (denumite in mod colectiv ”Continutul”). Aceste materiale nu pot fi copiate, supuse unor operatiuni de inginerie inversa, decompilate, dezasamblate, modificate, publicate pe alte website-uri, incadrate, schimbate sau distribuite, redistribuite, licentiate, sub-licentiate sau transferate in orice forma de catre Client. Niciunul dintre elementele de pe Website nu va fi considerat a acorda direct, implicit, sau in orice alt mod, orice licenta sau drept de a utiliza, in orice scop Continutul, in tot sau in parte. Marcile, logourile, numele comerciale si marcile, atat inregistrate cat si neinregistrate (denumite, in mod colectiv, ”Marcile”) afisate pe Website sunt Marci apartinand EFN. Nimic de pe Website nu trebuie interpretat ca acordand, in mod direct, implicit, sau in alt mod, orice licenta sau drept de utilizare a oricarei Marci afisate pe Website.
- Clientul declara si intelege ca orice utilizare neautorizata a acestor materiale reprezinta incalcarea drepturile de proprietate intelectuala ale EFN si va atrage exercitarea, de catre acestia a tuturor remediilor legale.
- Clientului nu ii este acordat dreptul sa licentieze, republice, distribuie, copieze, cesioneze, sub-licentieze, transfere, vanda, creeze opere derivate sau orice alta utilizare non-personala a oricarui Continut al Website-ului. Nicio parte a Continutului nu poate fi reprodusa in nicio forma sau incorporata in orice sistem electronic sau mecanic de gasire a informatiilor, altfel decat in scopul folosirii personale.
- Clientul nu poate accesa sau utiliza Website-ul in niciun fel care ar putea sau care are scopul de a dauna sau afecta Website-ul sau orice server sau retea care sta la baza Website-ului, sau de a interfera cu utilizarea si dreptul oricarei alte persoane sau entitati de a utiliza Website-ul.
6. ALTE PREVEDERI
- Website-ul poate contine legaturi („Link-uri”) sau trimiteri catre alte website-uri/pagini web pentru utilizarea carora se vor aplica Termene si Conditii de utilizare specifice, astfel cum sunt acestea specificate pe website-urile/paginile respective, EFN nefiind raspunzator si neasumandu-si nicio obligatie pentru continutul respectivelor website-uri si/sau cu privire la orice alte legaturi sau trimiteri din acestea catre alte website-uri sau pagini web. Includerea acestor Link-uri sau trimiteri pe Website este realizata, de regula, pentru ajutorul sau in interesul Clientului, iar in alte cazuri in scop publicitar. EFN nu garanteaza/controleaza actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe website-urile unor terti catre care trimit link-urile de pe Website. Prin continuarea utilizarii Website-ului, Clientul intelege si accepta ca acceseaza acele website-uri si/sau foloseste produsele/serviciile oferite prin intermediul acestora, exclusiv pe propriul risc si pe propria raspundere si ca nu poate solicita EFN nu este raspunzator pentru prejudiciile suferite ca urmare a accesarii acestor link-uri si folosirii serviciilor puse la dispozitiei pe website-urile catre care Link-urile fac trimitere.
7. FORTA MAJORA
- Toate evenimentele de forta majora definite de legislatia romana reprezinta un motiv de suspendare si stingere a obligatiilor EFN.
- Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale decurgand din acesti Termene si Conditii, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.
- Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti anularea comenzii, fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
8. RECLAMATII SI LITIGII
- Aceste Termene si Conditii sunt supuse legislatiei din Romania. In caz de aparitie a unor dispute, Clientul va putea sa depuna reclamatii catre Serviciul Relatii cu Clientii pentru a ajunge la o solutionare amiabila. Insa, in conditiile in care nu s-a ajuns la o intelegere amiabila intre parti, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente.
PRIN UTILIZAREA WEBSITE-ULUI VA EXPRIMATI IN MOD EXPRES ACORDUL CU PRIVIRE LA URMATOARELE PREVEDERI ALE ACESTOR TERMENE SI CONDITII: PREVEDERI GENERALE, UTILIZAREA WEBSITE-ULUI, PROPRIETATE INTELECTUALA, ALTE PREVEDERI, RECLAMATII SI LITIGII.
Ultima actualizare a prezentelor Termene si Conditii a fost efectuata in data de 1 martie 2021.